Voltál már úgy, hogy azt hitted, minden rendben van,
majd kiderült, hogy mégsem…?

Felépült az életed, ismered magad, és egyszer csak minden fenekestül felfordul és megváltozik…

Nos, én így jártam. Ebből született meg a Freya Coaching.

A történész diplomámat hamar, huszonévesen lecseréltem a pszichológia és az emberi lélek tanulmányozására. Rájöttem, hogy igazából ez érdekel.
Hamarosan egy multi cégnél találtam magam, ahol 15 éven át különböző feladatkörökben foglalkozhattam emberekkel.

Ezek között volt: személyiségfejlesztő tréner, kommunikációs tréner, HR, termelési vezető, marketing menedzser. A cég keretein belül a nemzetközi továbbképzési rendszerben megismerkedhettem a legújabb coaching trendekkel, válságmenedzsment módszerekkel, a teljesítmény pszichológiájának legnevesebb képviselőivel. És amiért nagyon hálás vagyok: átitatott a gyakorlat orientált szemlélet.

Mivel úgy éreztem, nem oldható meg minden tudással és tudatossággal, van valami rejtélyes összetevője még a testi, lelki jóllétnek, ezért közben tanulmányoztam energiagyógyászati módszereket, tanultam gyógynövényekről, és meditációs technikákról.

A gondolat teremtő hatalmáról Brian Tracy, Napoleon Hill és John Maxwell győzött meg.

 

A gondolat teremtő hatalmáról Brian Tracy, Napoleon Hill és John Maxwell győzött meg.

A The Secret, vagyis a Titok c. könyv pedig arról, hogy a teremtés a saját kezünkben van.
Eljutottam odáig, hogy a szellemi életben is vannak törvényszerűségek, amiket ha ismerünk és alkalmazunk, akkor meg tudjuk teremteni a vágyott dolgokat, legyen az egészség, pénz, karrier, kapcsolatok.

A történelmi érdeklődésem arra motivált, hogy a világ nagy szellemi áramlatait is tanulmányozzam, mint például a buddhizmus, hinduizmus, taoizmus tanításait.
Tanítóimnak vallom a kvantumfizika olyan jeles képviselőit, mint Joe Dispenza, Gregg Braden, Dr. Bruce Lipton.

Az ő munkásságuk nyomán egy olyan új, tudományos spiritualitás kezd kibontakozni, ahol már műszeres eredmények bizonyítják például egy-egy meditáció hatásosságát. Végre a spiritualitásról egyre inkább kiderül, amit régóta vallok a történelmi kutatásaim tükrében, hogy ködös misztikum helyett inkább valami olyan magasszintű, ősi tudomány, amit most kezdünk újra felfedezni.

Egyszóval egy
csodás életet építettem fel:

 • alternatív módszerekkel, gyógynövényekkel, energetikai
 • kezelésekkel őriztük az egészségünket
 • sokat utaztunk
 • felfelé ívelt a karrierem
 • folyamatosan nőtt az életszínvonal
 • és nagyon büszke voltam a növekedő tudásomra, amit szívesen meg is osztottam másokkal.

Viszont azzal szembesültem, hogy korántsem tartok ott, ahol szeretnék.

 • Még mindig beütnek olyan betegségek, tünetek, amiket biztosan nem teremtenék magamnak.
 • Az anyagi javak előállítása még mindig óriási erőfeszítéssel és veszteségektől kísérve zajlik.
 • Még nem felhőtlenek az emberi kapcsolataim, nehezen tudom kezelni a konfliktusokat.
 • Még mindig újra és újra leesik az energiaszintem és fáradt, kedvetlen állapotokba kerülök.
 • A stresszt sem sikerült még teljesen kiiktatni.

 

Csalódott voltam és a miértek után kutattam

2012-re elérkeztem egy olyan pontig, amikor már kimondottan rosszul éreztem magam, és nem akartam tovább folytatni mindazt, amit eddig csináltam. Csalódott voltam és kerestem a miérteket.
Meg kellett értenem, hogy a tudatalattinkban sokszor teljesen más fut, mint amit tudatosan gondolnánk. Itt raktározzuk el a kisebb-nagyobb traumákat, lelki sérüléseket, amelyek az idő során össze tudnak gyűlni, és kiégést, depressziót, akut stresszt, életközepi válságot és hasonlókat okoznak. Ez történt velem is. Eljött az ideje egy mélyebb önismeretnek, és ezzel együtt egy mentális tisztításnak is.
Így kezdődött a kaland, hogy megismerjem a tudatalattink mibenlétét, működését, és azokat a módszereket, amelyekkel lehet a tudatalatti tartományban dolgozni. Kineziológia, ThetaHealing, mátrixenergetika, Nlp, autogén tréning, mindfullness, tranzakcióanalízis, sámángyógyítás, reiki, taichi, jóga és hasonlók tanulmányozása kezdődött, amelyekből fokozatosan összeállt a FreyaCoaching.

(A Freya név az északi viking, germán, kelta kultúrához való vonzódásomból ered. Ez a rajongásom leginkább a regényeimben jelenik meg, amelyek a történelmi fantasy kategóriába sorolhatóak.)

 

Kineziológia, ThetaHealing, mátrixenergetika, Nlp, autogén tréning, mindfullness, tranzakcióanalízis, sámángyógyítás, reiki, taichi, jóga és hasonlók tanulmányozása kezdődött.

 

Így lett egy önálló, és boldogan mondhatom egyre sikeresebb egyéni vállalkozásom. Könyvek, kis esti kurzusok, nagy hétvégi képzések és e-learning anyagok születtek, és folyamatosan zajlanak az egyéni konzultációk.

 

 

Valójában nem tudunk élni…

Nagyon fontos dolognak tartom az önismeretet. Napi szinten bekerülhetne a középiskolák órarendjébe a deriválás, kovalens kötés és egyebek helyett. Döbbenetes, de nem tudunk ÉLNI. Nem ismerjük önmagunkat. Nem ismerjük az együttélés, a társas lét szabályait. Nem ismerünk kommunikációs technikákat.

Személyes hitvallásom, hogy minden ember sokkal több, mint amennyit gondol magáról.
Küldetésemnek tartom az önismerethez kapcsolódó tudást minél többeknek átadni, mert tudom, hogy a szenvedés forrása a nem tudás.

Céljaim között szerepel, hogy megtanítsam az embereket önmagukon dolgozni, hogy ne kelljen minden problémával terapeutákhoz, segítőkhöz szaladgálni.
Több könyvet írtam és kurzusokat állítottam össze, amelyek mind ezt a célt szolgálják. A legnagyobb örömet pedig az jelenti számomra, amikor látom, mindezeknek az eredményét: a sikereket, a gyógyulásokat és a pozitív változásokat a klienseim életében.